Instruktioner vid öppnande och stängande av bastun

Trivsel och ordningsregler för hyra av bastun och praktiskt för dig som ska öppna och sätta på bastun

Vill du hyra bastun bokar du dig  på boka.se/skarpakvinns

När du ska öppna och ansvara för bastun eller hyr för första gången kan du prata med någon du känner som öppnat tidigare eller läsa noga nedanför. Det tar ca 30-45 minuter för bastun att bli varm, beroende på temperaturen ute. Kod och anvisningar får man i bekräftelsemejlet när man bokar. Dessa mobilnr används endast i nödfall  Monica 0706-73 51 42. 

Eftersom Skarpa Kvinns är en ideell förening får vi hjälpas åt att öppna, tända, städa och stänga. Finns ingen ansvarig så förblir bastun stängd. För att hjälpa till med öppning och stängning anmäl dig på

skarpakvinns@gmail.com

 eller reservlistan som ligger i fikarummet.

1)   När man öppnar kodlåset slå koden sen #. För att låsa fälls spaken på insidan nedåt.


2)   Nycklarna in till omklädningsrummet/städskrubben och strömbrytaren till bastun ligger i nyckelboxen till höger innanför dörren i mötesrummet, båda nycklarna ska tillbaks i nyckelboxen när man är klar. Hyr man bastun får man koderna när man betalt.

3)   Öppna in till bastun. Man sätter in den lilla nyckeln med svart på i strömbrytaren som sitter i hörnet till vänster om handfatet i omklädningsrummet och vrider ett kvarts varv så att strömmen slås på. Nyckeln måste sitta i för att strömmen ska fungera.

4)   Sen ställer man in den högra ratten (värmestyrkan) på bastuaggregatet på 4-5.

5)   Den vänstra ratten (tiden) ska stå på det orangefärgade på 2-3 timmar. Vill man att timern ska gå på och räkna ner tiden tills elen går på så vrider man ytterligare till de svarta siffrorna på den vänstra ratten.


  • Duscha av dig innan du går in i bastun
  • Sitthandduk känns naturligt att använda
  • Undvik glas som kan gå sönder, för när vi är nakna är vi så sårbara.
  • Mat och bastu hör inte ihop, men mötesrummet är utmärkt och det finns många fina fikaställen runt om, använd dem.

6)   Efteråt städar man, anvisningar finns i omklädningsrummet. Då sköljer man av golvet, toaletten och gnuggar lite på väggarna i duschen så att alger inte börjar växa. Städmaterial och slang finns i städskrubben. Kolla så det ser snyggt och prydligt ut, till sist stänger man av strömmen och lägger tillbaka nyckeln. 

7)  Lämna mötesrummet i samma skick som ni önskar finna det i och ta med era sopor och återvinning.   Vi är ju en ideell förening och sköter städningen själva.

 Så fantastiskt trevligt vi kan ha det.

Njut av gemenskapen och allt det vackra och sköna.

Låt oss få ta väl hand om varandra, utan att kräva eller förvänta oss något tillbaka.